Trainer en adviseur Alie Ruiter

Duurzame netwerken in kerk en buurt!

  • Persoonlijke begeleiding voor professionals en vrijwilligers 

Coaching en begeleiding

​Coachgesprekken zijn behulpzaam om jouw weg in het leven te vinden. Jezelf (beter) leren kennen, het verwerken van moeilijke perioden uit je leven en het omgaan met grenzen en emoties, zijn in veel gesprekken de gouden draad.
In een kennismakingsgesprek bespreken we jouw vraag en vertel ik meer over mijn manier van werken. Daarna maken we een inschatting van het traject en als we dit voor beide okay is, gaan we van start.

tRANINGEN

Diaconaat

Ben jij net diaken geworden en heb je eigenlijk geen idee wat je te wachten staat? Of ben je al een aantal jaar diaken en wil je behalve vergaderen ook iets concreets doen? Neem dan contact op voor de training Diaconaat en leer met je team keuzes maken en een diaconale visie voor diaconie en gemeente ontwikkelen.

Kerk in de buurt

Deze training is bij de PKN in ontwikkeling. Wil je hier meer over weten, neem dan even contact op. Het belooft een toffe training te worden!

Pastoraat

Ben jij namens de kerk met mensen in gesprek en vindt je het best ingewikkeld hoe je voorbij ‘de koetjes en kalfjes’ komt? Dat is logisch, je bent niet de enige! Samen oefenen we een concreet gespreksmodel, waardoor je weet welke gespreksniveaus er (in ieder gesprek) zijn en hoe jij daarin jezelf en de ander kunt helpen schakelen. Deze training is inclusief een digitale training met input en oefeningen voor jezelf en je pastorale team.

Gezinnen met lef!

Een stevige training voor professionals en vrijwilligers die willen bijdragen aan sterke gezinnen. De training creëert een duidelijk beeld bij gezinnen in de huidige samenleving en haar uitdagingen. Na deze training heb je concrete tools, input en materiaal en ben je geoefend om bijeenkomsten voor gezinnen te organiseren en samenwerking met andere organisaties/ kerken aan te gaan.

Jeugdwerk

Ben jij ėėn van de vrijwilligers die zijn/ haar tijd en energie voor de kinderen, tieners en jongeren in de gemeente beschikbaar stelt? Wat gaaf! Als waardering bieden we praktische trainingen in jouw gemeente aan. Denk aan input over de leefwereld van de jongeren, je eigen rol en inbreng, gesprekken met jongeren, leiderschap en orde, groepsprocessen, leren en didactiek, materiaal en werkvormen…….Mail vooral jullie specifieke vraag, er zijn veel mogelijkheden!

Jeugd Pastoraat

Jongeren zien en een relatie met hen opbouwen, dat wil iedereen! En waarschijnlijk doen jullie dit al! Weten hoe je dit relationeel jeugdwerk in jouw gemeente uitbouwt? In deze training verkennen wat er al is, wat nog mist, welke doelgroepen meer nodig hebben en wat de knelpunten zijn. We werken aan een concreet plan en bespreken dit, voor een breder draagvlak,met een aantal kerkenraadsleden. Van harte welkom!

advies

Advies inwinnen is krachtig, kwetsbaar en geeft in korte tijd verheldering rondom vragen van verlangen en verlegenheid. Meedenken, vragen stellen, ervaringen uit het land op tafel leggen, feedback geven en adviseren…..ingrediënten voor stevige ondersteuning in visie en beleidsontwikkeling, zodat jullie daarna zelf weer verder kunnen.

SUPERVISIE

Ben jij werkzaam voor de kerk, het onderwijs of welzijnswerk en heb je behoefte aan concrete tools om je werk te professionaliseren?
Vanuit jouw beroepspraktijk ontwikkel je tijdens tien bijeenkomsten meer balans in denken, voelen, willen en handelen. Er is aandacht voor jouw leerstijl, je leert patronen uit het verleden in het nu hanteren en ruimte voor experimenten van nieuw gedrag. Diverse studenten, leidinggevenden, welzijnswerkers en kerkelijk werkers gingen je voor…..weet je welkom, ik werk graag met je mee!